Waar je naar kijkt, heeft invloed op hoe je je voelt

Trauma’s en pijnlijke herinneringen worden opgeslagen in het lichaam en kunnen zorgen voor veel klachten. Lichamelijk, maar ook psychisch. Brainspotting is een laagdrempelige en zéér effectieve manier om hiermee aan de slag te gaan.

Het is niet nodig om veel over de problemen te praten of om de ervaringen te analyseren. 

Doordat er een neurologische verbinding is tussen de kijkrichting en het mentale/lichamelijke probleem heb je via de brainspot als het ware een “luik” naar de verwerking. 

Hoe werkt het?

Tijdens een sessie kun je naar wens zitten of liggen. Ik zit voor je met een pointer en zoek (eventueel in overleg) een oogpositie waar je op kan focussen. Meestal weet je precies welke plek voor jou effectief is. 

Als het optimale punt gevonden is blijf je er zoveel mogelijk naar kijken. Eventueel krijg je een koptelefoon op met speciaal ontwikkelde muziek. Ik begeleid je, vraag af en toe hoe het met je gaat. Tijdens de sessie mág je praten, maar het hoeft niet. Er kunnen emoties vrijkomen, maar het kan ook rustig blijven. Alles is goed.

Voor wie?

Heb je het gevoel vast te zitten en vind je het moeilijk om hierover te praten? Of voel je dat je ergens last van hebt en weet je niet precies hoe dat komt? Dan is Brainspotting een fijne manier om tot de kern te komen. Deze methode is geschikt voor alle leeftijden en kan helpen bij zowel lichamelijke als psychische klachten.

Brainspotting heeft vaak een positief effect op PTSS, fobieën en angsten. Ook lichamelijke klachten zoals bijvoorbeeld fibromyalgie, chronische vermoeidheid, whiplash, hersenletsel, hersenschudding worden vaak sterk verminderd.

Voordelen:

Deze manier van verwerking heeft een aantal grote voordelen:

  • het is geen ingewikkelde methode
  • er mág gepraat worden, maar het hoeft niet
  • er hoeven geen bewuste herinneringen te zijn
  • het lost, vanuit de persoon zelf, blokkades op
  • voor zowel lichamelijke als psychische uitdagingen
  • geschikt voor alle leeftijden

Herkomst:

Brainspotting vindt zijn oorsprong in EMDR. Het is ontwikkeld door Dr Grand.

Links

Maak een afspraak!

Afspraken voor Brainspotting zijn te boeken op maandag-, woensdag- of donderdagavond.

Laden...