Mijn naam is Monique Huizenprofiel-monique-huizen. Ik ben getrouwd met Patrick, samen hebben we 3 dochters van 21, 19 en 13 jaar oud en een prachtige kleinzoon van 2 jaar.

Wij wonen in Harmelen, waar ik een fijne praktijkruimte heb gevonden aan de Uitweg. Daar werk ik – met veel plezier – van woensdag t/m vrijdag.

Mijn achtergrond

Mijn eigen pad en dat van de kinderen hebben me een mooie maar spannende speurtocht met veel inzichten opgeleverd. Door de uitdagingen en problemen onze dochters tegenkwamen ben ik uiteindelijk mijn eigen weg beter gaan begrijpen.

Zonder in details te treden: in ons gezin spelen hoogsensitiviteit, hoogbegaafdheid en beelddenken een grote rol. Binnenshuis gaat alles prima (nou ja, meestal) maar buitenshuis is er vaak weinig begrip; het blijft een zoektocht… Afwijken van het gemiddelde is (en blijft) lastig en vaak heel verdrietig.

School

Zelf heb ik op school nooit mijn draai kunnen vinden. Ik hou van overzicht, leer top-down, en hou van actief leren. Wil graag weten waarom ik iets moet leren, wat de achtergronden zijn en wat het nut ervan is. Anders heeft dat duidelijk invloed op mijn motivatie. Ik pas(te) niet goed in “het systeem”.

Uiteindelijk ben ik redelijk vroeg uitgestroomd op school en in de administratie beland. Van daar ben ik in de IT ingegaan. Altijd nieuwe dingen opzoeken en uitdagingen aangaan. Als ik maar “out of the box” mocht denken. Uiteindelijk ging ik steeds meer mensen begeleiden, het werk zocht mij op, zeg maar.

Mijn werk

Wat ik het liefste doe? Kinderen en volwassenen die het lastig hebben weer op weg helpen. Heel concreet kijken naar wat er nodig is om beter te gaan functioneren. Uitpuzzelen waar de kink in de kabel zit die ervoor zorgt dat het niet gaat zoals het zou kunnen gaan. Waarom de kwartjes niet vallen.

Veel mensen staan al heel lang in de “overlevingsstand”. Aan de buitenkant merk je daar niet zoveel van, maar ze zijn vaak al een leven lang aan het compenseren. Vaak onbewust zelfs! Dat kan resulteren in leerproblemen maar ook uitdagingen in het gedrag.

Ik kijk daarom naar de hele mens. Want motoriek, leren en gedrag zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Bij mij hoef je hier niet over te praten (maar het mag wel). Door eenvoudige bewegings-oefeningen is het mogelijk uit deze cyclus te komen.

Mijn grootste beloning is als iemand beter in zijn vel gaat zitten, meer in balans komt. Dat ze voelen dat ze meetellen in deze wereld. Dat ze met meer zelfvertrouwen de deur uit gaan omdat anders zijn of denken niet raar is.

Mocht je meer willen weten; stuur gerust even een mailtje of bel!

Groet,

Monique