MBLMovement Based Learning is de module van BrainGym met oefeningen voor “special needs” kinderen. Deze serie oefeningen zijn met ieder kind, mobiel of niet, uit te voeren.

De bewegingen en activiteiten uit MBL, de “building blocks”, stimuleren het leren van het kind op basis van de natuurlijke ontwikkeling. De oefeningen zijn praktisch en functioneel, makkelijk toe te passen. Ze zorgen voor verbeteringen in aandacht, begrip, communicatie, organisatie en fysieke beweging.

De “building blocks” zijn bijzonder geschikt voor mensen met spraakproblemen, dyslexie of ADD/ADHD. Ook mensen met autisme, hersenverlamming, het syndroom van Down, Angelman Syndroom, hersenletsel, blindheid, doofheid en mensen die een beroerte hebben gehad kunnen er baat bij hebben.

In het verlengde van deze cursus heb ik mijn certificaat gehaald om ééndaagse workshops Movement Based Learning te geven. In deze workshops kunnen ouders en verzorgers, maar ook leerkrachten en therapeuten deze oefeningen leren toepassen.

Herkomst

Movement Based Learning is ontwikkeld door Cecilia Koester, M. Ed. Cece is begonnen als leerkracht op het speciaal onderwijs. Toen ze in aanraking kwam met BrainGym heeft ze een aantal oefeningen zodanig aangepast dat ze goed te gebruiken zijn met “special needs” kinderen.

Link

Workshops

Er worden op dit moment ééndaagse workshops geplanned in:

  • Noord-Brabant
  • Zuid-Holland
  • Midden-Nederland
  • Friesland

Heb je al kennis van reflex-integratie? Dan is er op 15 mei in Lemmer, Friesland een workshop.
De dag ervoor, 14 mei, voor ouders, verzorgers en leerkrachten, zit helaas al vol!

Stuur voor info even een mail naar monique@reflexinbeeld.nl!

Laden...