rmti

RMT maakt gebruik van de bewegingen die baby’s van nature maken.

Dit heeft als voordeel dat ze al vanaf de babytijd kunnen worden gebruikt. Mijn ervaring is dat de kleintjes (maar ook ouderen!) genieten van de soepele , ritmische bewegingen die gemaakt worden!

Deze bewegingen stimuleren de ontwikkeling van het zenuwstelsel. Dit gaat hand in hand met hoe we leren en groeien, net zolang tot de primaire bewegingen zijn overgenomen door de levenslange houdingsreflexen.

Wat is RMT?

RMT, Rythmical Movement Training, bestaat uit een serie ritmische oefeningen.

De bewegingen worden gedaan in liggende of zittende houding of op handen en knieën. De bewegingen kunnen zowel actief (zonder hulp) als passief (met hulp) uitgevoerd worden.

RMT laat op een fijne, zachte, manier de reflexpatronen ontwikkelen en integreren. Fysieke en emotionele stoornissen, maar cognitieve uitdagingen, kunnen sterk verminderen door het doen van de oefeningen. De  bewegingen stimuleren ook de ontwikkeling van de zintuigen (sensorische integratie).

Voor wie?

De eenvoud van de bewegingen maakt dat RMT bijna altijd en bij iedereen kan worden toegepast. In het geval van baby’s, jonge kinderen en mensen met een motorische of geestelijke beperking is dat een groot voordeel! Eigenlijk vindt bijna iedereen RMT erg fijn om te doen!

Herkomst:

RMT is ontwikkeld door Dr. Harald Blomberg en Moira Dempsey.

Links