Uitweg 9 – 3481 BB – Harmelen – 0647588770

Kinderen

Kennismakingsgesprek

Je bent, samen met je kind, van harte welkom voor een (gratis en vrijblijvend) kennismakingsgesprek.

In het gesprek leg ik uit wat ik doe en hoe ik werk. Ik probeer ik een zo breed mogelijk beeld te krijgen van wat er speelt. Waar doen de uitdagingen zich voor? Wat gaat er juist wel goed? Ik wil ook graag weten hoe de zwangerschap is geweest en het eerste levensjaar. Als de tijd het toelaat en het kind er vertrouwen in heeft doe ik al wat testjes en kleine integraties.

Deze eerste kennismaking geeft de tijd om rustig te wennen aan mij en de praktijk. Een eventuele eerste sessie zal hierdoor veel effectiever zijn. Per gezin geldt een maximum van één gratis kennismakingsgesprek.

Samen beslissen

Op basis van het gesprek kun je, in overleg met je kind, beslissen of je het traject gaat starten. De mening van het kind is hierin érg belangrijk! Soms is het kind er nog niet klaar voor, dat is ook prima.

Je hoeft niet direct te beslissen of je verder gaat, neem vooral de tijd om het even te laten landen en er met je kind over te praten. Als het kind het idee heeft zelf te mogen kiezen is er veel gewonnen!

Screening

Ik heb er bewust voor gekozen niet te werken met een aparte screening. Enerzijds omdat uitslagen altijd een momentopname zijn, anderzijds omdat ik liever direct functioneel aan de slag ga.

Tijdens het kennismakingsgesprek doen we al wat kleine testjes. De eerste sessie nemen we hier als het nodig is wat uitgebreider de tijd voor.

In de loop van de behandeling kijken we naar je talenten, mogelijkheden en uitdagingen. Hierbij kijk ik naar het totaalplaatje, dus onder andere naar de vroege ontwikkeling, primaire reflexen, oogfuncties, motoriek en dominantiepatroon.  Het is belangrijk uit te zoeken waar de oorsprong ligt van de uitdagingen.

Behandeling

De sessies zijn eens per twee of drie weken. Minder vaak afspreken kan ook, maar dan moet er thuis wel wat meer geoefend worden.

Na een sessie krijg je een aantal oefeningen mee naar huis waar aan gewerkt kan worden (maximaal 15 minuten per dag, 3 of 4 keer in de week). Deze oefeningen zijn niet verplicht, maar zorgen er wel voor dat het hele proces sneller verloopt.

Een gemiddelde behandeling bestaat uit 6 sessies van anderhalf uur.Dit is een voorzichtige indicatie! Tijdens de training kan blijken dat dingen sneller gaan, of dat er juist wat extra oefening nodig is.