Uitweg 9 – 3481 BB – Harmelen – 0647588770

Overleven

Reflexen ontworpen om een baby een zo groot mogelijke kans van overleving te geven.

Overleving gaat voor al het andere. Als er nog reflexen actief zijn worden deze automatisch ingezet. Hier is geen keuze in, reflexen zijn niet te besturen of te plannen.

Als deze reflexen niet op tijd integreren kunnen het stoorzenders worden voor bewuste bewegingen.

Prioriteiten

Het lichaam stelt prioriteiten. In een overlevingssituatie moet het hard werken, alle energie gaat naar het overleven. Er blijft weinig tot geen energie over voor andere dingen.

Concentratie, aandacht, evenwichtigheid en spijsvertering hebben daaronder te lijden. Ook het leervermogen, het opnemen en verwerken van nieuwe stof en het leren van nieuwe vaardigheden is moeilijk (zo niet onmogelijk).

Wat gebeurt er in het lichaam?

Reflexen die nog actief zijn hebben grote gevolgen voor het lichaam, de emoties en het denken. Dit kan grote gevolgen hebben

  • De hersenfuncties die met aandacht en concentratie te maken hebben krijgen minder brandstof omdat de glucosestofwisseling is verminderd.
  • Lever en nieren moeten hard werken om het lichaam te zuiveren. De lever kan hierdoor van slag raken waardoor allergieën makkelijk ontstaan.
  • Maag en darmen werken minder goed, omdat de spijsvertering voortdurend wordt onderbroken of stilgelegd. Eten wordt niet goed verteerd waardoor in de darmen afvalproducten achterblijven die het lichaam vergiftigen.
  • Longen moeten harder werken om de gifresten uit te scheiden die de darmen niet kunnen verwerken. De verstoorde ademhaling en verhoogde afval productie in het lichaam kunnen zorgen voor benauwdheid, astma en verkramping van de luchtwegen.
  • Bijnieren raken uitgeput
  • De celwand verkrampt bij hevige stress, hierdoor ontstaat in de cellen voedingstekort en opslag van afval. Afvalstoffen zoals onverwerkte adrenaline kunnen niet goed weggewerkt worden. Deze werken als gif in het lichaam. De opgehoopte afvalstoffen kunnen resulteren in eczeem, jeuk en vervuild bloed
  • Uitputting immuunsysteem, vatbaarheid voor infecties