Uitweg 9 – 3481 BB – Harmelen – 0647588770

Reflex Integratie

Als een actieve reflex geïntegreerd wordt dan is het zenuwstelsel een fase verder gerijpt. Je komt op een hoger level met meer mogelijkheden tot je beschikking. Het ontwikkelen van deze vaardigheden (bijvoorbeeld huppelen, of rekenen) gaat vaak spontaan. 

Het integreren van de reflexen is niet spannend of moeilijk. Het zijn basisbewegingen die het lichaam herkent. Meestal worden de oefeningen ervaren als ontspannend en weldadig. Het integreren kan ook door middel van een speciale laser (QRI). 

Actieve reflexen kunnen op verschillende manieren geïntegreerd worden. De manieren waarop zijn onderling verschillend, het uiteindelijke doel is hetzelfde: beter en makkelijker functioneren.

Hoe kan een reflex integreren?

In principe is het de bedoeling dat ieder reflex spontaan geïntegreerd wordt. Het lichaam is erop ingesteld om áltijd de makkelijkste weg te vinden, het installatieprogramma blijft actief tot het uitgewerkt is.

Op school en bij heel veel sporten worden bewegingen gemaakt die overeenkomen met het oefenen van de reflexen. Zo kun je door voldoende omrollen of een kruisloop absoluut bepaalde reflexen verbeteren/integreren.

Bij een reflex integratie behandelaar wordt er specifiek gewerkt aan de reflexen die actief zijn. Er zijn verschillende methodieken.Het is belangrijk dat je een methode kiest die bij jou past.